♥ I like you, like alot!

Jag tänkte att jag måste uppdatera er om Bolton, min lilla hamster jag skaffade för några veckor sen. Han lever och mår nästan för bra! Lite större har han blivit, även om det inte är märkbart storleksmässigt så känns han lite lite tyngre. Även om han väger nästintill ingenting. ;) 

Under mitt 23åriga liv (23år och nio månader idag för att va exakt) så har min familj haft alla möjliga sorters djur. Hästar, kor, får, höns, illrar, kaniner, marsvin, undulater, nymfparakiter, katter, hundar etc etc. Jag hade till och med en tam dvärgget dom hette Hugolina och som jag lärde hoppa hinder och gå på två ben. Men aldrig har jag haft en hamster. Så det känns lite spännande. :) 
När jag skaffade honom så trodde jag att det skulle va som ungefär de hundra marsvin jag hade under barndomens gång, men detta är helt annorlunda. Kanske beror det på att jag har honom inne i lägenheten, så nära mig, eller att jag helt enkelt är äldre och kan ta bättre ansvar för honom. 
Även om jag älskat alla marsvin och kaniner jag haft (aldrig glömmer jag min vit och svarta gigantiska Pelle) så har jag inte alls kunnat se en sån otrolig personlighet i dom som jag ser i Bolton. Det är ganska fantastiskt faktiskt, att man kan lära känna en sån liten figur. :) 

Han vaknar så fort jag kommer hem, varje gång jag sticker ner handen i buren springer han fram och låter mig ta honom, han ÄLSKAR sitt sandbad som han ligger på rygg i och kravlar runt, men jag har dock fått begränsa det lite för jag har sand överallt. Jag fattar inte hur det går till, men till och med i sängen hittar jag sand.. 
Och så har han sin lilla lek som matte (jag) inte tycker alls är lika roligt som han, och det är att sitta i matskålen och kasta ut alla de bitar som han inte tycker om. Tack gud för handdammsugare!! En annan sak som han också verkligen tycker om är att springa i sin boll. Jag köpte den som ett experiment och första gången såg han ut som ett vrak när han kom ur den, men efter ett andra försök var han piggare och nu skuttar han in i den så fort han ser den och springer som en galning över golvet! 


När jag köpte honom så sa jag att han förmodligen skulle bli en av världens mest bortskämda hamster, och jag känner att han börjar leva upp till den titeln. För självklart var jag bara tvungen att köpa julkalender till honom, när jag fick syn på denna gnagarkalender!! Hur kul?!?!


Om ni har några tips och råd angående hamstrar, eller om ni kanske vet några myter som inte stämmer så kommentera gärna. Jag är intresserad att veta, för som sagt är den här lilla skiten min första hamster! :) Men bättre hamster än Bolton, är nog svårt att få! 
Min vardag | | 15 kommentarer |
Upp