♥ who do you think you're fooling now

Jag har längtat efter en sovmorgon hela veckan, för jobbet har varit helt sjukt! Visst att vi har högsäsong och att det kan va mycket att göra men denna över trettiogradiga värme gör att folk dricker öl och läsk som galningar verkar det som och igår stod vi slut på nästan allt, lagret nästan eka tomt. Och som leverantör känns det väl inget vidare. Och ibland känns det som att det är mig kunderna blir arga på för att saker är slut, inte företaget. Men jag antar att det är smällar man får ta när man jobbar med det jag gör. Oftast kan jag ta det men ibland vill man bara bryta ihop och gråta. Jag förstår inte hur människor kan va så otrevliga som vissa är. Men tack och lov är de flesta trevliga och mellanåt får man sig några goda skratt. 
Men iallafall så längtade jag så sjukt mycket efter dagens sovmorgon, speciellt eftersom jag sovit ovanligt dåligt denna veckan. Men vad tror ni händer? Jo här ligger jag klarvaken halv sju på morgonen ;) Fast inte speciellt förvånad! 
Ska ta mig upp och plocka undan lite och sen försöka somna framför tvn till något dåligt tv-program. Sen ska jag ha en lugn och skön dag, med en långpromenad, lite läsning och så vidare hade jag tänkt :) Behövligt! 
 
Igårkväll åkte jag till stallet efter jobbet och red ut en runda. Men det gick segt. Inte för min del, men för hästen. Jag tror värmen tog hårt på honom så det blev en lugn skrittur på långa tyglar. Han orkade inte ens bli rädd för haren som flög ut framför oss. I vanliga fall hade han flugit i luften, så pass mycket har jag lärt känna honom ;)
Men han är fin, jättefin! Och snäll. Iallafall en av de snällaste hästarna jag suttit på. Även om han blir rädd, hoppar till eller sticker iväg (om man nu kan kalla det sticka iväg, det han gör) så lugnar han sig för minsta lilla man tar i tyglarna. Hade det varit innan olyckan hade jag tyckt det var jättetråkigt att rida en så lugn häst, men nu efteråt är det precis en sån här häst som jag vill rida. En häst som kan springa, men aldrig sticker, som där är lite liv i men som ibland även bara kan ta det lugnt. 
Är jättetacksam att jag har fått chansen att få rida honom! 
 Min vardag | | En kommentar |

♥ Trött

Oh idag är jag trött! Inte så där lite seg utan verkligen helt slut både inombords och kroppsligt. Jag kunde verkligen inte somna inatt och det sista klockslaget jag minns var halv fem och sen ringde klockan vid sex. Jag brukar klara mig på lite sömn men sen jag började jobba förra måndagen så har det varit sisådär med det och även jag har mina begränsningar på det området ;)

Hela eftermiddagen har jag försökt få rätt på vår telefonväxel på jobbet. Den byttes ut när jag var på semester och tydligen hade det strular rejält men de hade fått det viktigaste att fungera. Man kunde ringa in och ringa ut, men inte så mycket mer. Så jag skulle haft ringt dom enda sen förra måndagen men har hela tiden tänkt att jag "bara" ska få undan det som låg kvar till mig efter semestern, men dagarna har gått. Vi har ju högsäsong nu och det är mycket att göra så jag insåg idag att det lär ta ett tag innan jag fått undan papprena på mitt bord. Och först igår insåg jag att jag varkens kunde skicka sms eller ta emot och att det inte heller gick att ringa till min mobil. (Vår nya växel går till min jobbmobil)
Och idag fick jag klagomål på att det inte gick att lämna meddelande till oss och då slog det mig att jag inte fått ett enda röstmeddelande på dessa dagarna. Så ringde till tele2 och fick prata med först en kille som hjälpte mig och som verkligen tog tag i vårt problem och vid nästa samtal en kvinna som också var till stor hjälp. Tele2 ska verkligen ha cred för hjälpsam och trevlig personal, iallafall på företagskundtjänsten! Man är ju annars inte så van vid det när man ringer till en telefonoperatör. 
Men iallafall så blev ingenting rätt men efter mycket om och men råkade killen fråga angående mitt simkort och så kom jag på att när jag var borta hade det läckt från taket och min telefon hade legat där och blivit helt förstörd så jag hade fått ta över min kollegas mobil som inte användes. Kunde det va så att mitt simkort satt kvar i telefonen som blev förstörd? Javisst! Och när det var bytt så fungerade allting på en helt annan nivå. :) Så nu har vi både kösystem och röstmeddelande. Lycka! Tänk vad glad man kan bli över något så litet!
Tydligen är jag admin, vilket inte min kollega är och därav kunde jag inte koppla in hennes nummer i systemet. 
Nu återstår bara några frågor som jag måste ta med företaget som sålde in växeln till oss, tex varför vi fått en fasttelefon när växeln bara fungerar mobilt? Och om att vi blev lovade headset som aldrig dök upp. Ett headset hade varit sååå skönt att ha! Som det är just nu blir man lite låst när ena handen håller luren och man egentligen behöver båda händerna för att kolla upp vad kunderna frågar. Allt tar mycket längre tid. Men ska inte klaga, växeln funkar nu ju ;)

Jag hoppade över frukosten imorse, eller rättare sagt hann jag inte ta frukost och lunchen blev bara ett äpple och insåg försent att jag glömt dricka något idag så mot slutet av dan mådde mitt huvud inte så bra. Och jag var så sanslöst trött att benen nästan vek sig påvägen hem. Men efter lite mat och massa vatten slocknade jag i sängen och vakna halv nio. Piggare än på hela dan, så jag fick till och med diskat och undanplockat ikväll. Lite otippat, men skönt :)
Nu ligger jag åter i sängen och ögonen börjar korsa varandra igen. Jag behöver nog sömn och lite energi inför morgondagen! Godnatt fina ni <3 

Min vardag | | Kommentera |

♥ Singer

Jag blev lite impulsiv häromdagen och inhandla en symaskin. Det var visserligen på en loppissida men den skulle aldrig varit använd och dessutom var den väldigt billig. Och jag har längtat efter en symaskin hur länge som helst! 
Dock när jag hämtade hem den och skulle prova den fastnade nålen och ingenting fungerade. Skruvade itu den men hittade inget fel alls men tillslut gav jag mig på hjulet där spolen sitter och inser att den sitter ihop fel, och dessutom satt där tråd fast i hjulet. Så mycket för "aldrig använd" ;) Men efter att ha rengjort den och satt ihop den rätt så fungerar den nu helt felfritt och jag är så lycklig över att äntligen fått min efterlängtade symaskin, haha! :) 

Visserligen är min mamma sömmerska så jag har sytt mycket i mitt liv, men det var väldigt många år sen sist så jag har snott lite tyg och mönster hemma från mamma för att börja med att sy lite babykläder innan jag ger mig in på att sy kläder till mig själv. Övning ger färdighet antar jag! ;) 

I övrigt tog min semester slut förra helgen men det är ganska skönt att va tillbaka på jobbet igen och få in lite rutiner, ska väl lyckas vända tillbaka dygnet i sinom tid ;)
Idag blir det tvättdag och lite städdag, det behövs! Tro mig! 
Men först en dusch och ett besök hem hos mina föräldrar. Mamma och jag ska beställa hem nya tyger :) Sen kan projekt sy påbörjas :) Min vardag | | En kommentar |
Upp