♥ I like you, like alot!

Jag tänkte att jag måste uppdatera er om Bolton, min lilla hamster jag skaffade för några veckor sen. Han lever och mår nästan för bra! Lite större har han blivit, även om det inte är märkbart storleksmässigt så känns han lite lite tyngre. Även om han väger nästintill ingenting. ;) 

Under mitt 23åriga liv (23år och nio månader idag för att va exakt) så har min familj haft alla möjliga sorters djur. Hästar, kor, får, höns, illrar, kaniner, marsvin, undulater, nymfparakiter, katter, hundar etc etc. Jag hade till och med en tam dvärgget dom hette Hugolina och som jag lärde hoppa hinder och gå på två ben. Men aldrig har jag haft en hamster. Så det känns lite spännande. :) 
När jag skaffade honom så trodde jag att det skulle va som ungefär de hundra marsvin jag hade under barndomens gång, men detta är helt annorlunda. Kanske beror det på att jag har honom inne i lägenheten, så nära mig, eller att jag helt enkelt är äldre och kan ta bättre ansvar för honom. 
Även om jag älskat alla marsvin och kaniner jag haft (aldrig glömmer jag min vit och svarta gigantiska Pelle) så har jag inte alls kunnat se en sån otrolig personlighet i dom som jag ser i Bolton. Det är ganska fantastiskt faktiskt, att man kan lära känna en sån liten figur. :) 

Han vaknar så fort jag kommer hem, varje gång jag sticker ner handen i buren springer han fram och låter mig ta honom, han ÄLSKAR sitt sandbad som han ligger på rygg i och kravlar runt, men jag har dock fått begränsa det lite för jag har sand överallt. Jag fattar inte hur det går till, men till och med i sängen hittar jag sand.. 
Och så har han sin lilla lek som matte (jag) inte tycker alls är lika roligt som han, och det är att sitta i matskålen och kasta ut alla de bitar som han inte tycker om. Tack gud för handdammsugare!! En annan sak som han också verkligen tycker om är att springa i sin boll. Jag köpte den som ett experiment och första gången såg han ut som ett vrak när han kom ur den, men efter ett andra försök var han piggare och nu skuttar han in i den så fort han ser den och springer som en galning över golvet! 


När jag köpte honom så sa jag att han förmodligen skulle bli en av världens mest bortskämda hamster, och jag känner att han börjar leva upp till den titeln. För självklart var jag bara tvungen att köpa julkalender till honom, när jag fick syn på denna gnagarkalender!! Hur kul?!?!


Om ni har några tips och råd angående hamstrar, eller om ni kanske vet några myter som inte stämmer så kommentera gärna. Jag är intresserad att veta, för som sagt är den här lilla skiten min första hamster! :) Men bättre hamster än Bolton, är nog svårt att få! 
Min vardag | | 14 kommentarer |

♥ Live. Love. Dance!

Usch vilken kväll detta blev!!
Tanken var att åka på förfest och ha kul men sen åka hem när de andra drog ut. Men det blev väl kanske inte riktigt så. 
En kille drog bort mig till en mörk hörna i trädgården och jag förstod inte riktigt vad som komma skulle förrän jag glider ner för en slutning och landar rakt i en damm. Lyckades dock hålla mig på benen så blev "bara" blöt upp till knäna. Men behövs det sägas att vattnet var iskallt?! Så jag nyktra till ganska omedelbart och tappade lite grann lusten att fortsätta festa. Men av med strumpor och skor, upp med fötterna i stolen och sen var det bara till att värma sig. Kalasbra för min förkylning som hållt i sig i snart två veckor kan jag tänka mig!! 
Men varkens skor eller strumpor hann torka och när jag efter mycket om och men blev övertalad att hänga med ut ändå så var det ganska mycket vatten jag kunde få ur mina strumpor! 

Början av utekvällen var trevlig och kul! Men än en gång tappade jag festlusten när jag ställde mig i kö för att köpa nattamat till en kompis. För när två stycken (en kille och en tjej) trängde sig framför mig när jag stått i kö tjugo minuter bad jag dom (ganska trevligt faktiskt) att ställa sig tillbaka där de stod, varpå killen kalla mig "fet sugga" och "hora", och tjejen sa att hon bara ville nita mig. Men gick dom bak? Nej. 
Hade det inte varit för att maten var till en kompis hade jag förmodligen bara stormat därifrån. Suck. 
Såna där ord som bara träffar en rakt i hjärtat och liksom vrids om flera varv. 
Men sen hitta jag dock inte vännen så jag övervägde att kasta maten, men gav bort den till en annan istället. 

Har äntligen kommit hem nu och hostar något fruktansvärt. Vill bara få bli frisk!! 
Men möttes av en söt liten Bolton när jag kom hem, som stod på två ben, med huvudet på sned och kollade på mig, och gladeligen kröp upp i min hand. 
Alltså jag vet att han "bara" är en hamster, men jag är helt kär i den lilla skiten, haha.. Han är ju så söt! 


Bild från igårkväll när vi hade träningsavslut med pistolskyttet. Vi var på "indoor shoting" vilket var riktigt kul! Trots att det var min första "jakt" så slog jag pappa på både björnjakt och älgjakt, men han slog mig på vildsvinsjakt. Vilket nog var lite känsligt eftersom han jagat i hela sitt liv! 
Jag har som sagt aldrig jagat, och inte hållt i ett gevär sen jag var liten men detta skulle vara som riktig jakt och perfekt att träna inför t ex jägarexamen. Så det kanske är dags att byta ut pistolen mot ett gevär?! ;) 
Bjuder på en bild till från igår så får ni se hur det såg ut! 

Efteråt drog vi vidare till puben för att avsluta. Trevlig kväll blev det! 
Min vardag | | 13 kommentarer |
Upp