Ridpass 28oktober 2009 (förmodligen sista gången)

Hej allesammans!
Har precis kommit hem från ridningen så ska slänga mig i duschen snart och sen sängen, för imorgon blir det jobb.
Red Sickan idag, blev privatlektion. Vet inte vad hon hette som jag red för men hon var okej. Det gick väldigt bra idag. Sickan var väldigt pigg, men efter ett tag lugna han ner sig. Och jag tror jag hitta min sits idag. Det kändes rätt och Sickan löd bra. Har ju haft lite problem med sitsen innan. Drar gärna fram axlarna och bak ryggen, men sitter ändå rätt upp. Men idag fick jag verkligen tid att hitta rätt. Hoppas nu bara jag kan hålla kvar det också.

MEN ingen glädje ska ju vara förevigt. Jeanette har bestämt sig för att sluta rida. Ni vet ju vad det betyder- jag måste också sluta. Ikväll var det mamma som körde eftersom Jeanette bara blev försenad på jobbet och inte kunde med ikväll. Mamma har lovat att prata med pappa om ifall hon kan köra mig en gång i veckan. Men chansen att han säger ja, den är minimal. Så jag tror det blir att packa ner ridkläderna och glömma bort hästintresset tills jag står med mitt egna körkort och min egna bil.Hon som jag red för idag gav mig beröm, hon tyckte min balans var jätte bra och att jag red bra för att inte ridit så mycket. Det känns ju bra.


Imorgon blir det jobb, på fredag ska jag till frisören och klippa mig. Nu rycker håret. Ska klippa av en 20cm. Ska bli jätte skönt, samtidigt som jag har lite ångest över att typ halva mitt hår ska försvinna. Sen på kvällen blir det middag med pistolklubben. Det ska iallafall bli trevligt. Och på lördag vet jag inte. Jobba kanske. Och på söndag ska Anna fira sin 19års dag, så vi ska dit. Ska bli trevligt det med. Köpte färdig hennes present idag.

Nä, men nu måste jag ställa mig i duschen.
Godnatt
Hästarna/Pistolskyttet | | 8 kommentarer |

Min första fallrapport :/

Hej bloggvärlden!
Allt bra med er allesammans?
Här är det blandade känslor. Har jobbat 12 timmar idag. Är helt slut och fast att dagen varit okej så har vissa stunder varit lite actionfyllda.
Jag fick fylla i min första fallrapport idag. =S
Behöver jag skriva hur värdelös jag känner mig?
Egentligen hade det nog inte behövts någon, men de ville ändå att jag skulle fylla i en. Mannen som jag skulle hjälpa från rullstol till sängen brukar kunna resa sig själv och stå bra och sen sakta men säkert snurra runt och sätta sig. Så han reste sig med rullatorn som vanligt, jag skulle släppa bromsen på rullatorn så bockar mig fram och gör det. Precis då tappar mannen balansen. Som tur är hann jag bakom honom innan han börja falla på riktigt. Jag fick tag om honom och satte honom försiktigt ner på golvet. Jag tror jag egentligen skulle kunnat klara av att ställa honom upp innan jag börja sätta honom. Men jag våga inte. Risken att jag inte skulle orka honom och vi båda skulle ramla var för stor. Så där satt han på golvet. SOM TUR ÄR UTAN NÅGRA SKADOR! Han hade inte ens slagit sig. Puh!
Han som jag jobba med var på rast så jag panik-ringde till en annan avdelning. Men innan de hann komma, kom killen som jag jobba med tillbaka så han hjälpte honom upp. Ingen fara skedd, men jag skaka och var helt tårögd. Blev verkligen jätte rädd när jag såg han börja ramla.
Så nu är rapporten iskriven och ligger här på min säng och imorgon är det jag som kryper in till sjuksköterskan med svansen mellan benen och räcker fram lappen.
Sånt här händer ofta, och som sagt slog han ju inte ens sig så det är ingen fara. Men jag gillar inte tanken på att mitt namn och orden fallrapport finns på sammam papper. =/

Jaja, annars har det gått bra idag. Alla mina leder har knakat idag. Vad jag än gjort så har det hörts som om hela jag var helt sönder sliten. Fingrar, armar, ben, rygg- allt har hörts. Gammal och skrutig. Snart erbjuder de väl mig ett rum där.
Men, ja, nu blir det godnatt för min del. Börjar igen imorgon kvart i sju. Bussen går klockan sex och jag är riktigt trött.

Internet krånglar fortfarande, så inga bilder idag heller.
Godnatt
Skola/Arbete | | 10 kommentarer |

Veckobilder

Hej, då var det fredag igen. Veckan har bjudit på kass uppdatering så jag tänkte slänga upp lite bilder som representerar veckan som gått.

Mamma och jag spenderade måndagen vid tvn och det blev vaniljsås med äppelkaka. (här äter man inte äppelkaka med vaniljsås utan vaniljsås med äppelkaka.) Men mums, det var jätte gott.


Erhm i tisdags fick Saco lida för att jag var uttråkad. Äh, han verkade mest bli sur för att jag drog på han ett barnlinne. Jag tyckte han blev så söt så.


På onsdagen passa vi Thea och Måns. När de åkt hem och mamma åkt iväg med en vännina för att shoppa gav sig Anna och jag ut på en promenad i kylan. Sen blev det ju lite ridning på kvällen.


Natten mellan onsdag och torsdag försvann ju Tiffany. Men hon dök upp på dagen igen vilket jag såg när kika ut och såg tre små kissar sitta i ring och i mitten ligger något grått med lång svans, rättaresagt en råtta.
Här är det Kajan som mumsar. =S


Efter mitt lilla möte på AF så började det snöa. Lite tidigt på året kanske, men det stärker mina julkänslor rejällt.


Det märks att det inte finns någon fader i huset då jag klockan tolv på kvällen/natten ställer mig och gör scones.
Mamma och jag åt ingen kvällsmat igårkväll och vid tolv tiden börja hungern smyga sig på och jag ställde mig vid bakbordet och gjorde mumsiga scones som vi åt med hemmagjord plommonmarmelad klockan ett inatt.


Ja, vad sker idag då?
Jo, jag har kommit hem från tandläkaren. =S
Det var ganska okej idag, de bara byta ut fyllningen och så fick jag en ny tid i december. Då ska jag ha bestämt ifall tanden ska bort eller ej. De senaste två åren har jag varit hos tandläkaren oftast en gång i månaden, ibland mer, bara för samma tand. De har lagat den och rotfyllt den, men den läker ändå inte. Så kanske är det lika bra att bara få den borttagen. =/
För nästa år får jag ju betala och gå till tandläkaren en gång i månaden då, känns inte så kul. Så jag får nog stå ut och bita ihop. Eller nja, bita ihop kanske jag inte ska.

Nu ska vi äta lite och se sjunde himlen och sen ger vi oss ner till Tomelilla där de ska spränga en skorsten. Haha, det hörs kanske galet men det är en ganska stor händelse i lilla Tomelilla. Och ja, det kan ju va skoj att ha varit och sett när de spränger den. Det är skorstenen som är kvar efter att de rivit scan.
Men nä, nu måste jag gå. Hörs senare.

Min vardag | | 29 kommentarer |
Upp