Ridpass 25november 2009

Hejsan,
bloggar från den lilla datan och gud va liten den är. Men man vänjer sig nog efter ett tag.

Ridningen idag gick inte så kanon, vet inte om det beror på att jag fortfarande är sjuk eller om jag helt enkelt inte passar till dressyr.
Kanske både och. Förkylningen känns iallafall mycket bättre. Det är det jag alltid sagt- hästar lindrar.
Red iallafall Martini och jag brukar ha väldigt jobbigt för hans galopp men idag lyssna han lite mer på mig och starta galoppen direkt när jag gav tecken. Det var ju bra, problemet var bara att han rusa iväg i galoppen och på volten var det nära att vi gick omkull flera gånger. Han var rätt så snubblig idag. Kanske vi kan skylla på att jag inte var super pigg idag ju och därför inte hade all koncentration på plats. Vänster galoppen gick iallafall mycket bättre än högra. Öva lite på skänkelvinklingar. Fick inte alls till det till höger, men till vänster kändes det som att det gick ändå relativt bra. Red utan stigbyglar och balansen kändes mycket mer jämn idag. Dock är ju Martini riktigt seg och hur mycket jag än spännde skänklarna i han gick han lugnt kvar. Haha, han är lat alltså.
Jag har han hellre i hoppning än i dressyr. I dressyr vill jag ha en häst som lyssnar och är otroligt framåt. Idag till och med stanna Martini emellanåt och vägra ta ett steg till, hur mycket jag än skänkla, smacka eller la till spöet. Extra trött idag, kanske både han och jag.

Iallafall fick jag ner han i riktigt fin form i slutet av passet och han var väldigt mjuk och fin. Men var nog överlycklig när han fick komma in i sin box och slänga sig över maten.

Nä, nu borde jag nog gå och sova eftersom det är tandläkaren som gäller imorgon. Men kan ju inte direkt säga att jag är trött. Skulle inte tro att mamma kan sova så bra hon heller, eftersom hon halv åtta imorgon ska befinna sig på sjukhuset för operation. Hon ska bli operarad i sin högra hand, och om hon blir som hon blir när hon blev opererad i sin vänstra så är det jag som har hand om hushållet nu fram tills nyår iallafall. Men så är livet.
Hästarna/Pistolskyttet | | 5 kommentarer |

Shopping i Ullared

Jag lova ju att jag skulle slänga in ett inlägg med vad jag köpte i tisdags när vi var på Ge-kås i Ullared.
Köpte en hel del onödigt, men en hel del som jag behövde.

Vi kan börja med jackan som jag verkligen behövde.
Den är fodrad med flice som man kan ta av och då använda var för sig. Jackan som vind/regn-jacka och flicen som en flicejacka. Väldigt smart.
Lite svårt att fånga den rätta färgen på foto, men ni får se hur den ser ut iallafall.

Och till denna inhandlades en halsduk och ett par vantar.


På kläddelen hitta jag inte rent för mycket. Blev två tröjor. En "skjort"tröja och en helt vanlig svart lite oversize tröja.


Och så kommer vi då till allt annat skit som egentligen inte behövdes. Fast det mesta har jag nytta av. "det mesta!"

Bland annat en hel del sminkborttagningsgrejor som är lite billigare där uppe, spray, balsam, ansiktsmasker, rakhyvlar, hårsnoddar, plånbok, kalender, etc etc.

Och sen gav jag mig in på el avdelningen där det blev en lampa som jag tänkte skruva upp ovanför speglen och en ny väckarklocka efter den gamla inte kan gå rätt.
Och två hyllor och två passande ramar som nu mera sitter vid sidan ovanför mitt skrivbord. (kommer bilder på det en annan gång)


Hästavdelningen skulle jag kunna spendera flera timmar på, men tiden var knapp så inga ridbyxor provades fast att jag planera att jag skulle köpa ett par termoridbyxor. Däremot fick jag tag i ett par super härliga ridhandskar som kommer va sköna i vinter. Nere i hörnet ser ni hur de ser ut inuti, hur luddiga och sköna som helst. Blev ett par vanliga vantar med noppar också, såna behövs alltid och så ett par ridstrumpor.


En lite onödig men kul sak jag köpte är en omtalade vibrerande mascaran från Maybelline. Den var ganska dyr, men man måste ju prova. Och den är ganska cool och bra.
(klicka för större bild)


På bussen hem har de alltid lotteri fast jag brukar aldrig vinna. Men denna gången kamma jag hem ett block. Kan alltid va bra att ha. Gratis är ju gratis. =P
(klicka för större bild)


Så det var typ det mesta. Köpte lite andra saker också som jag inte orkar visa.
Nu sitter jag i soffan och ser Scrubs, det är ju egentligen sovdags men jag är inte trött fast att klockan ringde tidigt imorse. Men jag ska sitta och sortera en hel del grejor i datan eftersom det kommer behövas om några dagar. Ni lär nog få veta varför när det är dags. Jag längtar iallafall...Ahhhh. ;P
Nu säger jag ändå godnatt iallafall och att vi höres imorgon.

| | 4 kommentarer |

Hästgalna

Man kan säga att halva min familj är hästtyper. Jag, Jeanette och pappa gillar hästar, medans mamma, Susanne och Mathias aldrig visat något hästintresse. Eller mamma gillar hästar- på bild! ;P
Tro det eller ej, men pappa har faktiskt varit en duktig ryttare. Inga tävlingar eller så, utan han har endast ridit på ridskola, men han var duktig och han fick alltid ta hand om ridskolans monster vid namn Balder. Jeanette red på tjugoelva olika ridskolor när hon var liten, för aldrig hitta hon någon där hon trivdes. Men en del tävlingar hann hon med som liten. Dock inga större vinster.
Så för mig har hästintresset alltid varit en självklarhet. Vi hade många hästar när jag var liten. Min favorit lilla Dusty glöms aldrig bort. När vi sålde alla våra hästar köptes Jeanettes Lukas. Något år senare skadades han så grovt att vi var tvungna att avliva honom och då inköptes en livlig unghäst som ingen trodde på. Jeanette döpte honom till Windy Boy.
Han reds in, men gick aldrig riktigt att lita på. Jeanette red honom och då och då fick även jag hoppa upp i sadlen. Nått år senare såldes han eftersom Jeanette aldrig hade tid. Och nästan tio år senare ringde där en och fråga om vi haft en häst som hette Windy. Vi åkte och kolla på honom och visst var det vår Windy.
Här har ni honom idag!

Och här kan ni läsa deras blogg: http://salsafoder.se/ där man också kan läsa att de återigen tagit SM-guld.

Ja, egentligen var det inte detta jag skulle berätta utan en helt annan sak.
Jag satt och såg ridsport för ungefär en timme sen och jag brukar kunna leva mig in i hoppningen rätt så bra och kan visst säga ett besviken Nej ifall Sverige skulle riva. Men pappa är värre, så fort någon river så gnäller han. Spelar ingen roll vilket land det är utan när någon river så drar han efter andan eller säger neej.
Haha, jag kan inte låta bli att skratta. För pappa är egentligen ingen sån typ som gör så. Därför är det ganska skoj att höra hur inne han är i hoppningen. Han vet säkerligen inte ens vad ryttaren heter.

Och nu när jag ändå skriver om hästar så måste jag lägga in DENNA länk på ett Youtube klipp.
Först och främst måste jag säga att den här killen nog borde försöka få koll på sina skänklar. Någon mer än jag som känner att de kanske är "lite" för högt uppe? =P
Och för det andra så stackars häst!

Och så en bild på Dusty.

Hästarna/Pistolskyttet | | 18 kommentarer |
Upp