Bosjökloster - jakt och fiskemässa (+lite hästsnack)

Det här inlägg skulle egentligen publicerats igårkväll. Men mitt internet var helt knas, så ni får det nu.Hej,
jag skrev nyss ett långt inlägg om dagen och var nästan färdig då Tiffany går upp på tagentbordet och trycker på något så ALLT försvinner. Behöver jag säga att jag är svinsur.

 

Jaja, får skriva om det igen, men det blir kortare denna gången.
Ja, vi var på jakt och fiskemässa idag. Trevligt. Men kallt och regnigt.

Jag var mest intresserad av hästhoppningen. Fast det var ponnys, men va gör väl de. De var jätte duktiga allihopa. Men det verkade som att alla hade problem med galoppsprången mellan hindrena, så kanske var det hindrena som var fel. För ingen gick helt felfri genom varkens hoppning eller omhoppning. Och många blev diskade pågrund av vägring. Där var en från Österlen RK som flög av på tredje vägringen och smällde rakt in i hindret. Men det gick som tur var bra. Hon tävla bara en stund senare med en annan häst också.

Jag satt på en stubbe, där jag kom lite högre upp och såg allt. Och bakom mig står två idioter. Två tanter.
De står och kollar på hoppningen och kommenterar allt och alla på banan. Och så säger den ena och pekar mot hästarna "Där finns verkligen absolut ingenting vackert med det där"
Jag ville bara vända mig om och skrika, men för f*n gå härifrån. Men gjorde aldrig det. Och de stod där genom hela hoppningen. Och när en ponny börjar bocka så tjejen inte får rätt på den, så börjar de prata om att hästen måste va galen. Och så börjar de prata om tjejen, hur hon kunde ha problem med hästen. Och så pratade de om hur enkelt ridning är. Och att de inte förstod alls hur folk kunde ramla av. För ifall ryttaren ramla av så var det dennes fel, inte hästens. För ridning, det var väl bara att hoppa upp i sadlen och sen följa med. Sparka lite i sidorna och så gör hästen som man vill.
Asså shit, jag kokte inombords. Jag trodde verkligen inte att folk faktiskt tror att det är så. Jag trodde det bara var som folk sa på skämt. Men dessa här tanter prata med varandra och var helt seriösa.
Jag skulle vilja se de tanterna rida. Eller nej, det vill jag inte, för stackars häst.

Men så faktiskt så satt jag och kolla en massa på youtube igårkväll och kom in på hästar. Och en massa ridolyckor. Och såg denna lilla filmsnutten. Och tycker att den passar så himla bra i detta inlägget.

Det går inte att lägga in klippet, så ni får länken HÄR!

Jag är väldigt lycklig lottad och har aldrig fallit av någon häst. Men även om man inte har det så vet nog alla ryttare vilket panik man känner när man är halvvägs över halsen på hästen, eller vad det nu är. Och alla vet nog lättnaden när man inser att man sitter tryggt i sadlen igen, och hjärtat sakta men säkert börjar få tillbaka sin normala takt.
Jag har flera gånger sagt att det egentligen är ren idioti att ens ha tanken på att sitta upp på dessa flera hundra kilos djur. Man utsätter sig själv för ren livsfara. För hur säker hästen än är, så kan man aldrig, verkligen aldrig vara helt säker på vad som kan komma att hända.
Men ändå gör man det om och om igen.
För man tänker inte så när man står där med tyglarna i handen och vet att man alldeles strax ska få hoppa upp i sadlen och göra det man älskar mest.
Men om man tänker lite djupare så.Imorgon när jag jobbar ska Jeanette ringa till Österlen RK och boka in oss på måndagskvällar. =)
Hästarna/Pistolskyttet | | 27 kommentarer |

Månadstävling helmatch 6+6

Goddagens!
Mitt internet har fnatt på förmiddagen så jag kunde inte uppdatera innan.
Har precis kommit hem från pistoltävlingen. Helmatch 6+6 är 6 precision och 6 duell.
Visserligen kom jag sist, men med bra poäng. Låg väldigt tätt med de andra lägre. Sluta på 291poäng.
Precisionen gick väldigt bra. Sköt min första bronsserie också. (har en i snabbserier).
Men nu måste jag skjuta två till väldigt snart plus två till på snabbserier, annars får jag inte vara med på kursen som hålls i vinter. Och jag vill inte gå den själv nästa år.
Det är en kurs på fem kvällar. Mellan sex och tio, så det gäller nog att anteckna allt, annars kan man inte få in det.

Men ja, som sagt så gick precision bra, men sen på duellen så sköt de flesta bort sig. Duellen är snabbskytte. Så tavlan är borta sju sekunder, framme tre, borta sju, framme tre....etc etc.
Så man har bara tre sekunder på sig att sikta och skjuta varje gång. Men jag hade ändå nån rätt så bra serie, så jag är nöjd ändå.
Nu hoppas jag att maten snart är klar, för jag har inte ätit något alls idag. Min mage kurrar som in i.
Vi hörs senare. Puss
| | 2 kommentarer |

Inte illa, va? =D

Va säger ni? Inte så illa va?

Snacka om att samla dem bra, iallafall.
Pappa och jag gick ju ut för att träningsskjuta lite, och här är mina resultat. (Vi hade inga markeringar, så vi fick krita istället)
På en serie la jag till och med in en 48:a. Och som jag skrivit innan är 50 maxpoäng.
Där är en dålig en, nere till vänster (knappt i bild). Men jag stod och klanta till mig, så den hamna där. De andra som är markerade där på sidorna är inte mina. Vi har lånat en gammal tavla av klubben.
Men jo, det känns ganska bra. Vet inte hur många skott jag sköt allt som allt, men jag hade bara elva bom av alla. Sköt nog ändå en hundra skott. (på olika speglar)
Jag avsluta det hela med att skjuta tio skott på raken. (annars är en serie fem skott), och av de tio så var sex tior ettor.
Så nu vet jag inte. Igår bestämde jag mig för att lägga av helt med skyttet, eftersom det gick så kasst. Men dagens serier gick ju jätte bra. Så suck, jag får väl ta mig en funderare.
Prov serien gick inte så himla bra. Det var första gången jag sköt med denna pistolen, så jag fick först skjuta in den efter mina ögon. Och som ni ser så ligger mina ögon högt.
(klickbar bild)


Imorgon är det tävling. Har ju sagt att jag inte ska va med. Men jag tänkte se hur pappa gjorde. Men nu är jag ganska säker på att jag inte ska vara med.
Jag sitter här med ett stort, svullet och mörkt blå avtryckar finger.
Jag hade inne kattungen Kajan idag och han blev jätte rädd för Spike och satte då huggtänderna djupt i min finger. Sluta ju inte blöda. Men nu är fingern helt stel och svår att boka och skrämmande blå. =S
Men men, jag ska i vilket fall ta och duscha nu, ifall jag mot förmodan ändå följer med på tävlingen.
| | 7 kommentarer |
Upp